Facilități oferite turiștilor la "Dor de Codru"

Amplasare

 

SERVICII STANDARD: Apă rece și caldă permanent, sistem de încălzire dual: centrală termică proprie și sobe de teracotă, parcare păzită, păstrarea obiectelor de valoare, rezervări bilete de tren, autobuz, avion.

TELEFONIE
: Semnal ORANGE, CONNEX, ZAPP, COSMOTE, e-mail și acces Internet.

TURISM: Autoturism și microbuz transport persoane cu șofer, atelaje și sănii trase de cai, cu însoțitor. La cerere, ghid turistic, ghid montan sau interpret limba franceză, engleză, germană, rusă. Posibilități de organizare de partide de vânătoare sau pescuit, închirieri de materiale și articole sportive (rachete de badminton, mingi de fotbal, volei, biciclete, schiuri).

SERVICII SPECIALE, LA CERERE
: organizare de seri folclorice, cu rapsozi populari și formații din zonă; organizare de seri haiducești, cu focuri de tabără și preparate culinare specifice; demonstrații de datini și meșteșuguri tradiționale (încondeierea ouălor, confecționarea costumelor populare, prepararea bucatelor în gospodăria tradițională bucovineană)

În toate anotimpurile, gazdele de la DORD E CODRU vă pot oferi drumeții de neuitat în zonă. Astfel, puteți face excursii de o zi la Lacul Iezer (singurul lac de baraj natural din această parte a țării), în masivul Rarău-Giumalau, la Pasul Mestecăniș, la Trei Movile. Peisajele din împrejurimi sunt încântătoare, astfel încât chiar o plimbare de câteva ore în jurul pensiunii DOR DE CODRU vă va încărca bateriile pentru multe săptămâni înainte. O floare frumoasă într-o poiană din pădure, mirosul fânului proaspăt cosit, aroma de rășină din pădurile de brad și molid, clipocitul unui pârâiaș de munte sau o gură de apă limpede de izvor sunt mici minuni tot mai rar întâlnite de orășeanul grabit.

Pe tot parcursul anului, dar mai ales în timpul iernii, cu ale sale inegalabile sarbatori, putem organiza participarea la demonstratii de preparare a bucatelor traditionale din carne de porc, urmând succesiunea tuturor etapelor, de la sacrificare si pâna la degustarea finala. 

De asemenea, cu ocazia Sfintelor Sarbatori de Paste, mai frumoase aici, în Bucovina, decât oriunde în alta parte, oaspetii nostri pot lua parte la prepararea bucatelor traditionale: pasca, cozonaci, bors si friptura de miel, piftie de cocos si renumitele sarmalute în foi de varza murata. În programele speciale de Sărbători cuprindem deplasarea la Sfânta Mânăstire Vatra Moldoviței (de care ne desparte numai vârful Trei Movile) sau mai departe, către Sucevița sau locul de veci al voievodului Ștefan cel Mare și Sfânt - Putna.